Глобална Мрежа  за Синхронизация на Данни (GDSN)

 

Глобалната мрежа за синхронизация на данни (GDSN) е най-голямата мрежа за продуктови данни в света

 

GDSN дава възможност на компаниите да споделят безпроблемно висококачествени данни за продуктите на всеки пазар. Всяка компания, независимо от нейния размер, се нуждае от едно и също нещо – навременни и надеждни данни за продуктите в рамките на търговските отношения, но и по отношение на нуждите на  крайните потребители и пациентите.

 

Как работи GDSN

В GDSN висококачествено продуктово съдържание се въвежда, поддържа и споделя автоматично, и е гарантирано, че търговските партньори имат бърз достъп до най-актуалната и пълна информация за продуктите, предмет на техния търговски интерес и бизнес отношения както на местни, така и на световни пазари.

Компаниите могат да ползват GDSN, като се абонират за въвеждане и получаване на информация в/от съответната база данни, наричана по нататък GDSN data pool. Към днешна дата успешно функционират 44 сертифицирани GDSN data pool-а в света, които са свързани в мрежа и синхронизират данни за продуктите на участниците в мрежата.

Регистрацията и ползването на GDSN data pool ще ви позволи да настроите съдържанието на продуктите си и да го синхронизирате с вашите търговски партньори, така че да можете да посочите надеждни данни за всички пазари едновременно.

 

GDSN реализира следните предимства за вашия бизнес:

 

 

GDSN в България

През последните години GS1 България подготвя българската общност в лицето както на търговските вериги, така и на техните доставчици за навлизането на GDSN в България.

През 2021 г. GS1 Bulgaria стартира партньорството си с немската софтуерна компания atrify с българския data pool EComGrid.

За повече информация: тук